Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: 100 % Arabica
Region: Huila
Stopień palenia: 3
Doskonale zbalansowana kawa o posmaku czerwonej pomarańczy i miodu o czekoladowej nucie. Klasyk
Kawa Kolumbia z regionu Huila pochodzi dokładnie z południowo-zachodniej Kolumbii. Kawowce, z których zbierane są ziarna, rosną w niewielkich rodzinnych gospodarstwach. Na jej wyjątkowy smak ma wpływ wiele czynników, m.in. lokalny klimat, w którym wyraźnie rozgranicza się pora deszczowa i sucha.
Warto sięgnąć po tę kawę, jeśli szukamy wysokiej jakości ziaren, z których uzyskamy napar z delikatnymi nutami smakowymi. Z pewnością wyczujemy w nim delikatny posmak czerwonej pomarańczy oraz miodowy aromat czekolady. Ponadto zachwyci nas wyczuwalny w kawie smak brzoskwiń i moreli.
Uniwersalna kawa o doskonałym aromacie
Kawa kolumbijska sprawdzi się w praktycznie każdej technice jej parzenia. Będzie doskonale smakować jako mocne i gęste espresso, przelew z dripa, czy niezwykle delikatny, niemalże herbaciany, jasny napar z aeropressu. Będzie idealna także jako cappuccino i latte macchiato. Wybierz te ziarna, jeśli nie lubisz w kawie kwasowości i cenisz połączenie kawy z mlekiem lub jego wegańskimi odpowiednikami.
Ziarna kolumbijskiej kawy dojrzewają na zboczach Andów – promienie słoneczne, które je na co dzień muskają, nadają im niepowtarzalny smak i aromat. Docenią go zarówno Twoi domownicy, jak koledzy i koleżanki z biura.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.