Strona główna » Region pochodzenia » Kolumbia (region Huila)

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Kawa kolumbijska – Prosto ze słonecznych Andów!

Kawa kolumbijska z regionu Huila to prawdziwa duma południowo-zachodniego krańca tego południowoamerykańskiego kraju. Kawowce, z których zbierane są ziarna, rosną tam w niewielkich rodzinnych gospodarstwach. Na jej wyjątkowy smak ma wpływ wiele czynników, m.in. lokalny klimat, w którym wyraźnie rozgranicza się pora deszczowa i sucha.

Kawa Arabica

Kolumbia Supremo

13,00 91,00 

Brazylia (region Cerrado)

Pride Espresso

13,00 88,00 

Kolumbia to trzeci producent kawy na świecie. Wpływ na to mają doskonałe warunki klimatyczne do uprawiania kawowca oraz gleba, która idealnie nadaje się do jego sadzenia. Są tam zarówno ogromne, w pełni zautomatyzowane plantacje, jak i niewielkie, rodzinne uprawy.

Ziarna kolumbijskiej kawy dojrzewają na zboczach Andów a promienie słoneczne, które je na co dzień muskają, nadają im niepowtarzalny smak i aromat. Docenią go zarówno Twoi domownicy, jak koledzy i koleżanki z biura.