Kawa kolumbijska – Prosto ze słonecznych Andów!
Kawa kolumbijska z regionu Huila to prawdziwa duma południowo-zachodniego krańca tego południowoamerykańskiego kraju. Kawowce, z których zbierane są ziarna, rosną tam w niewielkich rodzinnych gospodarstwach. Na jej wyjątkowy smak ma wpływ wiele czynników, m.in. lokalny klimat, w którym wyraźnie rozgranicza się pora deszczowa i sucha.
Kawa Arabica
15,00 zł – 94,00 zł
Brazylia (region Cerrado)
14,00 zł – 93,00 zł
Kolumbia to trzeci producent kawy na świecie. Wpływ na to mają doskonałe warunki klimatyczne do uprawiania kawowca oraz gleba, która idealnie nadaje się do jego sadzenia. Są tam zarówno ogromne, w pełni zautomatyzowane plantacje, jak i niewielkie, rodzinne uprawy.
Ziarna kolumbijskiej kawy dojrzewają na zboczach Andów a promienie słoneczne, które je na co dzień muskają, nadają im niepowtarzalny smak i aromat. Docenią go zarówno Twoi domownicy, jak koledzy i koleżanki z biura.