Kraj pochodzenia: Peru
Region: Provincia de Cajamarca
Gatunek: 100 % Arabica
Stopień palenia: 2
Delikatny czekoladowy smak z nutą migdałów. Łagodna, przyjemna kawa pozbawiona kwasowości.
Kawa, której nie sposób przegapić
Aromat ziaren kawy wyczuwalny jest tuż po otwarciu nowej paczki z kawą – już wtedy warto napawać się intensywnym zapachem i spróbować nazwać nuty, jakie w nim wyczuwamy. Kawa Peru Cajamarca charakteryzuje niską kwasowością oraz smakiem migdałów i czekolady i owoców cytrusowych. Swoje walory zawdzięcza temu, że rośnie w bezpośredniemu sąsiedztwie drzew cytrusowych.
Wyjątkowy smak z Peru
Kawa z regionu Peru Cajamarca doskonale sprawdzi się w ekspresie kolbowym i ciśnieniowym. Warto sięgnąć po nią również wtedy, gdy często korzystamy z włoskiej kawiarki oraz gdy lubimy zwykłą zalewajkę. Najlepiej zmielić ją bezpośrednio przed zaparzeniem. Uzyskamy w ten sposób najcenniejsze walory smakowe i niesamowity aromat kawy.
Kawa z tego regionu będzie doskonałym wyborem, jeśli nie przepadasz za połączeniem kawy z mlekiem. Wybierz ją, jeśli na co dzień stawiasz na naturalny napar kawy bez dodatków. Łagodnie Cię pobudzi i doda energii do działania. Filiżanka tej kawy będzie doskonałym dodatkiem do niejednego spotkania biznesowego, śniadania czy plotek z przyjaciółką.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.