Kraj pochodzenia: Kostaryka
Gatunek: 100 % Arabica
Region: Tarrazu
Stopień palenia: 2
Wyrazista kawa o smaku owoców cytrusowych z nutami czekolady, wiśni i moreli. Idealna do parzenia w filtrze.
Jakość, której nie sposób się oprzeć.
Ziarna kawy Tarrazu to wysokiej jakości ziarna obramiane metodą mokrą ( washed ) o dość charakterystycznej nucie owoców cytrusowych, czekolady, wiśni i moreli. Jest to kawa klasyczna, dobrze zbalansowana o niskiej kwasowości i dobrym finiszem. Wybierając naszą kawę z Kostaryki z pewnością się nie zawiedziesz, bo jest to kawa na każdą porę dnia. Naszym zdaniem choć doskonale sprawdza się we wszystkich urządzeniach do parzenia kawy, to jej idealny smak uzyskamy w metodach parzenia w filtrze.
Nasze ziarna kawy z Kostaryki palimy na świeżo i dostarczymy do Ciebie natychmiast!
Kostaryńska Tarrazu – tylko najlepsze ziarna kawy!
W regionie Tarrazu uprawia się najbardziej pożądane ziarna kawy w Kostaryce. Uprawiane są na wysokości ok 1.300-1.600 metrów. Kostaryki są uznawane za jedne z najlepszych na świecie. Dowodem na to są przepisy w Kostaryce, które wyraźnie zakazują uprawy odmian kawy niskiej jakości, a dodatkowo w kraju działa stowarzyszenie najlepszych producentów kostarykańskiej kawy „Specialty Coffee Association of Costa Rica”, które kontroluje eksport najlepszych dostępnych kaw.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.