Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Najlepsza kawa do ekspresu i kawiarki
Jesteś szczęśliwym posiadaczem ekspresu do kawy i szukasz idealnych ziaren do parzenia przy jego pomocy? A może korzystasz na co dzień z kawiarki? Świetnie trafiłeś – Oldschool Coffee to miejsce, w którym znajdziesz doskonałej jakości kawę do ekspresu i kawiarki. Aby wybrać najlepszą kawę do biura lub domu pod ekspres powinieneś uwzględnić rodzaju ekspresu, który posiadasz.
Poznaj rodzaje kaw do ekspresu z rzemieślniczej palarni OldSchoolCoffe.
Kawa Arabica
Brazylia (region Cerrado)
Indie (region Chikmagalur)
Kawa Arabica
Brazylia (region Cerrado)
Kawa Arabica
Gwatemala
Indonezja
Gwatemala
Brazylia (region Cerrado)
Kawa Arabica
Najlepsza kawa do ekspresu ciśnieniowego z wbudowanym młynkiem to kawa ziarnista. Zwróć przy tym uwagę na sposób wypalania ziaren - powinno się to odbywać w wysokiej temperaturze, sięgającej nawet 200 stopni. Postaw na kawy naturalne, palone starą szkołą, jak w OldSchoolCoffee, a unikaj aromatyzowanych odmian.
Z kolei najlepsza kawa do ekspresu kolbowego powinna być świeżo zmielona, aby zapewnić Ci gwarancję głębokiego smaku i cudownego aromatu. Jeśli jednak nie masz swojego młynka, możesz w naszym sklepie zakupić kawę, którą zmielimy kilka godzin przed przed wysyłką.