Kraje pochodzenia: Gwatemala
Gatunek: 100 % Arabica
Stopień palenia: 3
Kawa o słodkim owocowym smaku z nutami karmelu, ciemnej czekolady i czarnych porzeczek. Idealna do espresso.
Kawa ta uprawiana jest w regionie Santa Rosa, w Gwatemali. Bogata w minerały, wulkaniczna, gliniasta gleba na której jest uprawiana oraz duże wysokości są wyjątkowo dobre dla jej uprawy. Klimat panujący na tych wysokościach pozwala tej 100% Arabice dojrzewać powoli, co pomaga wypełnić ziarna głębokim, aromatycznym smakiem. Ziarna tej kawy są w pełni myte co wpływa na jej szlachetny profil sensoryczny, ma ona bardzo krystaliczny i czysty smak, full body i słodkie wykończenie. Koniecznie spróbuj tego zrównoważonego smaku w małej filiżance o poranku – wtedy dzień z pewnością rozpoczniesz w pozytywnym nastroju.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.